7 gratis musthaves voor je bevalling en kraamtijd

Baby in een kinderbedje

Voor je thuisbevalling en kraamtijd kun je deze 7 musthaves gratis lenen:

  • Bedverhogers (bedklossen)
  • Po (ondersteek)
  • Rugsteun
  • Douchekruk, douchestoel of badplank (om zittend te douchen)
  • Toiletstoel

De eerste 8 dagen na je ziekenhuis- of thuisbevalling heet je 'kraamtijd'. Dan komt de kraamverzorgende langs en ziet erop toe dat het goed gaat met de baby en met jouw gezondheid. Zij voert controles uit, biedt ondersteuning tijdens de verzorging en het voeden van je baby en verschoont je bed.

Vanaf week 37 heb je bedklossen nodig om je bed te verhogen tot 80 cm. Dat is een goede werkhoogte voor je verloskundige en kraamverzorgende.

Een po is een verplicht onderdeel bij de thuisbevalling. Met deze metalen ondersteek vangt de verloskundige de placenta op.

Een rugsteun kun je een heel klein beetje uitklappen en onder je kussen leggen tegen brandend maagzuur. En als je kleintje er eenmaal is, kun je met een rugsteun je matras schuin omhoog zetten zodat je beter ondersteund op je bed zit. Dat is ook prettiger bij het voeden van je kleintje.

Een douchekruk, douchestoel of badplank kunnen bijdragen aan jouw comfort tijdens je bevalling en in je kraamtijd. Een douchekrukje is fijn als je te moe bent om staand te douchen. Met een badplank kun je in verschillende houdingen je weeën opvangen. Je kunt er ook op zitten om te douchen in bad.

Een toiletstoel is praktisch als er geen toilet is op dezelfde verdieping als waar je slaapkamer zich bevindt. Dan hoef je geen trappen te lopen als je naar het toilet moet.

Goed om te weten: al deze 7 handige producten worden voor iedereen vergoed door de zorgverzekeraar! Je bestelt ze makkelijk en snel, via duxxie.nl/kraamzorg. Dan worden ze gratis thuisbezorgd.