Nieuwkomer Duxxie laat je alles voor de kraamzorg thuis regelen

De Utrechtse startup Duxxie die in maart van dit jaar de online deuren opende voor zorgprofessionals, breidt haar diensten nu ook uit naar consumenten. Aanstaande ouders kunnen als eerste profiteren. Zij bestellen vanaf nu alles wat nodig is voor de bevalling en de kraamzorg op duxxie.nl/kraamzorg. Elk jaar worden in Nederland meer dan 170 duizend baby’s geboren, en daarvoor moeten de (aanstaande) ouders van alles in huis hebben. Duxxie springt in op het immense gedoe rond het regelen hiervan en zet zo weer een stap richting het realiseren van de ambitie om de Funda van het zorgdomein te worden.

Als zwangere moet je vanaf drie weken voor de uitgerekende datum je bed op klossen (bedverhogers) plaatsen. Dit is nodig omdat anders na de bevalling geen kraamzorg geleverd kan worden door de kraamhulp. Bedklossen moeten vaak worden opgehaald bij een thuiszorgwinkel. Bij sommige leveranciers en kraamzorgorganisaties kun je ze online bestellen, maar dat werkt vaak niet gebruiksvriendelijk. Duxxie brengt hierin verandering door een duidelijk overzicht te bieden waar je alles kan bestellen, zonder dat je iets hoeft af te rekenen. De declaratie bij de verzekeraar wordt 'op de achtergrond' gewoon geregeld. De artikelen worden thuisbezorgd, en indien nodig ook weer opgehaald.

Paskal van Lomm (bedenker van Duxxie):

“In de zorg is een schreeuwende behoefte aan versimpeling. Dat het op de achtergrond ingewikkeld is geregeld met alle verschillende verzekeringen, voortdurend veranderende wetgeving en leveranciers, hoeft niet te betekenen dat het voor de klant ook complex moet zijn om iets te regelen. Bij Coolblue en Bol.com is bestellen simpel, terwijl de achterliggende processen supercomplex zijn. Wij willen het bestellen van zorgproducten door de cliënt en de zorgprofessional supersimpel maken, de complexiteit handelen wij wel af.”

Op deze manier biedt Duxxie niet alleen zorgprofessionals, maar nu ook consumenten een prettige en veilige plek om zorgproducten te bestellen. Duxxie is in gesprek met meerdere leveranciers van zorgartikelen en diensten om het aanbod op het platform nog aantrekkelijker te maken en te verbreden.

OVER DUXXIE

Duxxie is ontwikkeld in samenwerking met zorgprofessionals, zoals kraamverzorgenden, wijkverpleegkundigen, ergotherapeuten en transferverpleegkundigen. In december 2016 werd het platform gelanceerd in een besloten groep. Sinds maart van dit jaar kunnen alle zorgprofessionals zich registreren en bestellingen plaatsen via Duxxie. Bij veel thuiszorgorganisaties wordt Duxxie al breed ingezet door de wijkverpleging. Vanaf september 2017 kunnen ook de eerste consumenten zelf hun zorgproducten bestellen bij Duxxie.