Deze drie dingen moet je weten over medische voeding

Medische voeding is speciale vloeibare voeding die uit eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen bestaat. Voor wie, welke soorten er zijn en over de kosten lees je hier meer.

Voor wie is medische voeding geschikt?

Medische voeding is een (tijdelijke) aanvulling of vervanging voor gewone voeding en wordt ingezet bij mensen die ziek of ondervoed zijn, een allergie hebben of die vanwege een operatie geen normale voeding kunnen hebben. Iedereen kan weleens specifieke voedingsbehoeften hebben, van baby’s tot ouderen.

Welke soorten medische voeding zijn er?

Medische voeding heb je in twee soorten, namelijk sondevoeding en drinkvoeding. Beiden hebben 't doel om de weerstand en conditite te steunen, het energie op niveau te krijgen en het lichaam van belangrijke voedingstoffen te voorzien. Het verschil is dat drinkvoeding wordt ingezet bij verminderde eetlust of bij het niet goed slikken of kauwen, en sondevoeding wordt ingezet bij een operatie, of als onderdeel voor de behandeling van een ziekte.

Wat zijn de kosten van medische voeding?

Medische voeding wordt vergoed vanuit de basisverzekering door alle zorgverzekeraars, wel wordt het eerst verrekend met het eigen risico.

Bestel nu drinkvoeding via Duxxie

Bronnen: Sorgente