Samen naar de dokter? Dat kan!

Arts-cliënt-medimaatje

Komt er een doktersafspraak of huisartsbezoek aan voor jouw cliënt? Dat kan stressvol zijn als er bijvoorbeeld niemand van de familie mee kan, het gehoor een probleem is of als je cliënt vergeetachtig is. Daarbij gaat zo’n afspraak vaak erg vlug en wordt er veel informatie gedeeld. MediMaat biedt een oplossing: namelijk en geneeskundestudent die meegaat naar de afspraak: een MediMaatje.

Wat doet MediMaat?

MediMaat matcht een geneeskundestudent met jouw cliënt om samen naar huisarts en doktersafspraken te gaan: van thuis ophalen tot samen achteraf de afspraak doornemen. Ook helpt de MediMaat met vragen stellen tijdens de afspraak en het helpen met vervolgstappen zoals het afhalen van medicijnen. Verder maakt de MediMaat een verslag van het doktersbezoek dat jij, andere zorgverleners en de mantelzorger het kan nalezen.

Hoe is MediMaat ontstaan?

Philip Croon kwam met het idee voor MediMaat tijdens zijn opleiding geneeskunde waarvoor hij stage liep op de oncologie-afdeling. “Ik werd me er steeds bewuster van dat wij als artsen een andere taal spreken dan de patiënten tegenover ons. Je moet in een korte tijd de medische situatie doornemen en vervolgstappen bespreken. Er komt dan veel informatie op iemand af. Ik merkte dat er behoefte was om na het gesprek de dingen die waren besproken nog eens rustig door te spreken. Daarbij komen de vragen pas als de informatie verwerkt is. Daar is tijdens zo’n afspraak helaas niet altijd de tijd voor”.

Wie zijn de MediMaatjes?

MediMaten hebben minstens het eerste jaar van de opleiding geneeskunde afgerond, inclusief een maand stage. Zij hebben dus de basiskennis en kennen daardoor de medische termen die tijdens zo’n afspraak genoemd worden. Daarbij bezitten zij een EHBO-diploma. MediMaatjes spreken zowel de taal van de arts als van jouw cliënt en zijn vriendelijk, geruststellend en flexibel.

MediMaat regelen?

Regel een MediMaatje voor je cliënt via Duxxie. Geef je cliënt nu op voor een gratis pilot. Je hoeft alleen het terugbelverzoek in je mandje te stoppen en te bestellen. Voor nu alleen beschikbaar in Amsterdam en omstreken.

Bronnen

MediMaat