Persbericht

Online bestellen van hulpmiddelen voor de zorg thuis neemt een grote vlucht

Bestelplatform Duxxie gaat samenwerking aan met hulpmiddelenleverancier Vegro.

Duxxie, het snelst groeiende online platform voor hulpmiddelen voor zorg aan huis, waarover Skipr eerder berichtte, voegt leverancier Vegro toe aan zijn portfolio.

"Voor beide partijen is dit een zeer interessante ontwikkeling," zegt Paskal van Lomm, directeur van Duxxie. "Vegro is een van de grootste spelers op deze markt. Onze samenwerking betekent dat we nu een groot deel van de hulpmiddelensector bestrijken. Dat betekent meer keuzevrijheid voor de patiënt en de zorgprofessional."

Marktaandeel groeit

Ook voor Vegro levert de samenwerking voordelen op. "Duxxie is een belangrijke partij en we zien dat het marktaandeel groeit," aldus algemeen directeur René Kamerbeek. "Bovendien is het een plek waar onze bestellers zitten, daar willen we graag bij aanhaken. Wij kunnen onze klanten zo sneller bedienen."

Weinig tijd

Online bestellen neemt in de markt van hulpmiddelen voor zorg aan huis een grote vlucht. Zorgprofessionals in de sector hebben weinig tijd, want ze moeten vaak snel naar een volgende cliënt. Telefonisch bestellen duurt dan te lang. Met als gevaar dat het telefoontje wordt uitgesteld zodat de bestelling nog langer duurt.

Samen bestellen

Bovendien stijgt de kwaliteit van de bestelling dankzij online toepassingen. "We merken dat zorgverleners en cliënten samen kijken via de tablet, en zo sneller tot een optimale keuze komen," aldus René Kamerbeek. "We verwachten dan ook veel van deze samenwerking."

Over Vegro

Vegro is hét expertisecentrum voor hulpmiddelen. Met een landelijke dekking aan winkels en uitleenpunten, een webwinkel en meerdere distributiecentra voor de uitleen, verkoop en verhuur van verpleegartikelen en hulpmiddelen. We stellen klanttevredenheid voorop en hebben een regionale invulling van de organisatie. Zo staat de klant altijd centraal bij Vegro. Wij willen graag dat de cliënt zelf de kwaliteit van zijn of haar leven bepaalt. Positieve gezondheid is daarbij het uitgangspunt.
www.vegro.nl

Over Duxxie

Online platform Duxxie wil het regelen van zorg thuis zo makkelijk mogelijk maken. Bij Duxxie vind je hulpmiddelen, wondmateriaal, voeding en talloze andere zorgproducten van meer dan 20 leveranciers. Als zorgprofessional kies je wat nodig is en Duxxie zorgt ervoor dat alles aan huis wordt geleverd. Ook nemen we alle administratieve rompslomp over. Dat gaat steeds gestroomlijnder. De snelste bestelling van een hoog-laag-bed vond plaats in 99 seconden. En we streven ernaar om die tijd nog verder te verkorten.
duxxie.nl