Touwladders, papegai en rolsteo’s

Bij Duxxie zorgen we ervoor dat je alles voor de zorg thuis kunt vinden en regelen. Niet alleen producten zoals hulpmiddelen in tien verschillende categorieën, maar ook steeds meer diensten. We leren elke dag van de zoekopdrachten van de gebruikers van Duxxie. Zo bedoelt een gebruiker die zoekt naar een zzdelkrukadelkruk misschien wel een zadelkruk.

Zorgprofessionals die Duxxie gebruiken doen dat op hun eigen manier. Duxxie heeft een uitgebreide catalogus waarin je kunt rondkijken om het product te vinden dat je voor je cliënt wilt bestellen. Je kunt ook de zoekfunctie gebruiken en zelf intypen waar je naar op zoek bent. Dat zorgt af en toe voor de nodige hilariteit bij het Duxxie team. Het vermoeden bestaat nl. dat de zorgsector z’n uiterste best doet om de namen van producten zo moeilijk mogelijk te maken zodat gebruikers ze niet kunnen vinden. Natuurlijk is het ook mogelijk dat door al het geswipe op de telefoon typen moeilijker is geworden.

Als je de zoekfunctie van Duxxie gebruikt, dan wordt geprobeerd om een lijst met best passende resultaten samen te stellen. De zoekfunctie probeert om veelgemaakte typefouten te corrigeren, maar soms is er echt niets meer van te maken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het product wel goed geschreven is, maar nog niet in de catalogus van Duxxie opgenomen is. In beide gevallen wordt het resultaat van de zoekopdracht in een lijst opgenomen van “zoekopdrachten die geen resultaat hebben opgeleverd”. Die lijst is input voor gewenste uitbreidingen aan het assortiment, of het slimmer maken van de zoekfunctie.

Een voorbeeld is de touwladder. Een aantal keren kwamen zoekopdrachten voor dit bijzondere product voorbij omdat er geen touwladder in het assortiment zat. Een korte verkenning leerde dat het een hulpmiddel is waarmee je makkelijk in bed van zitten naar liggen kunt gaan.

Zoekopdrachten leveren dus ook leuke inzichten op. Sommige woorden zijn blijkbaar lastig te schrijven: papegaai, toilet, bedtafel, bedbeugel, etc. Allemaal komen ze in de meest bijzondere schrijfwijzen voorbij en leveren soms mooie inzichten op. De zoekfunctie probeert de typefouten nog te verbeteren, maar dat lukt ook niet altijd. Papegai zou zo wel eens papegaai moeten zijn, rolsteo rolstoel en tippelstoel trippelstoel.